Η εορτή της Πορταΐτισσας

DSC06374

Την Τρίτη της Διακαινησίμου πανηγυρίζει το εν Κορνοφωλέα Σουφλίου Μετόχιον της Μονής των Ιβήρων την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στο εν λόγω Μετόχιον. Κατά το ειωθός το πρωί της εορτής προσήλθε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς, ο οποίος και λειτούργησε πλαισιούμενος από τον εκπρόσωπο της κυριάρχου Μονής π. Γεώργιο Ιβηρίτη και κληρικούς των Ιερών Μητροπόλεων Αλεξανδρουπόλεως και Διδυμοτείχου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στη φιάλη της Μονής τελέστηκαν ο Αγιασμός και λιτανεύθηκε πέριξ της Μονής η Ιερά Εικόνα. Παρέστησαν οι βουλευτές Έβρου Αλ. Δερμεντζόπουλος και Άκης Γεροντόπουλος, ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός και άλλοι επίσημοι.

Ο Σεβασμιώτατος τέλος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της εν Αγίω Όρει Μονής Ιβήρων Αρχιμ. Ναθαναήλ και την αδελφότητα του Ιερού Μετοχίου υπό την πνευματική καθοδήγηση της Γεροντίσσης Εφραιμίας για την παρουσία τους στον ευαίσθητο χώρο του ακριτικού Έβρου, επεσήμανε την προσφορά τους στην πνευματική καλλιέργεια των Εβριτών και ευχήθηκε σε όλους πλούσια την ευλογία του Αναστάντος Χριστού, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επικαλουμένης «Πορταϊτίσσης».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την ανδρώα Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαδιάς όπου πραγματοποιούσαν εκδρομή τα Κατηχητικά Σχολεία Διδυμοτείχου. Εβδομήντα περίπου παιδιά με αρχηγό τον Κατηχητή τους π. Γαβριήλ Χειμώνα είχαν την ευκαιρία μέσα στην μεταπασχάλια αυτή περίοδο να λειτουργηθούν στο Μοναστήρι, να επικοινωνήσουν, να ακούσουν το Λόγο του Θεού, να παίξουν και να απολαύσουν την υπέροχη φύση.