Σήμερον έαρ μυρίζει…

DSC06286

Η πόλη του μεταξιού, το ιστορικό Σουφλί, τίμησε με μεγαλοπρέπεια την μνήμη του πολιούχου του, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, με επίκεντρο τον περίλαμπρο μεταβυζαντινό Μητροπολιτικό Ναό που ανηγέρθη προ διακοσίων περίπου ετών, στη θέση παλαιότερου, προς τιμήν του αγίου.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε σε Διάκονο, τον κ. Απόστολο Παπαδόπουλο. Στη συνέχεια λιτανεύθηκε η εικόνα του Αγίου Γεωργίου και στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου ευλογήθηκε αρτοκλασία.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις προσήλθαν οι βουλευτές Έβρου Αλ. Δερμεντζόπουλος και Άκης Γεροντόπουλος, ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Θεοδ. Τοπούζης και άλλοι επίσημοι.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στο μεθεόρτο εσπερινό στον επίσης πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυπρίνου. Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου, την οποία παρηκολούθησαν ο Βουλευτής Έβρου Αλ. Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Δημ. Μουζάς και ο Διοικητρής του 21ου Συντάγματος Συνταγματάρχης Σωτ. Κωστάκογλου και πολυπληθές εκκλησίασμα.