Κυριακή Ε΄ Νηστειών

DSC06056

Την Κυριακή Ε΄των Νηστειών, 21 Απριλίου 2013, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Μάνης, όπου με την ευκαιρία αυτή χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Απόστολο Παντικάκη, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και ιεροψάλτη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, όπου μίλησε επί αντιαιρετικού θέματος ο αιδεσιμολογ. Πρωτοπρ. Κυριακός Τσουρός, Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων.

Κατά τη διαρρεύσασα Ε΄ Έβδομάδα των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου την ενορία Ρηγίου, την Τρίτη 16 Απριλίου την ενορία Πλάτης, την Τετάρτη 17 Απριλίου την ενορία Πετράδων καί την Πέμπτη 18 Απριλίου την ενορία Σάκκου, όπου ετέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου και μίλησε επίκαιρα για το νόημα της Μεγάλης Σαρακοστής.

Το Σάββατο 20 Απριλίου ε.ε. τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκαν στο Διδυμότειχο η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και ο Πρέσβυς της Σουηδίας στην Αθήνα κ. Håkan Malmqvist