Κυριακή Β’ Νηστείων

DSC05952

Στον Ιερό Ενοριακό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νέας Ορεστιάδος ιερούργησε την Β’ Κυριακή των Νηστειών, 31 Μαρτίου ε.ε., ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός και στη συνέχεια μετέβη στη Νέα Βύσσα όπου προέστη της εξοδίου ακολουθίας του μακαριστού ιερέως Αντωνίου Τσικρικούδη, εν ενεργεία εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Βύσσης. Τον ύστατο χαιρετισμό προς τον αείμνηστο π. Αντώνιο απέτισε πλήθος κόσμου από τη Βύσσα και τα γύρω χωριά. Ο π. Αντώνιος υπηρέτησε ευόρκως το ιερό θυσιαστήριο για περισσότερα από 40 χρόνια και διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος Βύσσης.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος, όπου επίκαιρα μίλησε ο Αρχιμ. Άνθιμος Ρεγγίδης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Κατά τη διαρρεύσασα Β΄ Εβδομάδα των Νηστειών ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου στις ενορίες· Ασβεστάδων, την Τρίτη 26 Μαρτίου, Βάλτου, την Τετάρτη 27 Μαρτίου και έψαλε την Β΄ Στάση των Χαιρετισμών στις ενορίες Ελαίας, νωρίς το απόγευμα, και Ριζίων αργότερον.