Μεθεορτίως στο Σουφλί

DSC05261

Η μνήμη του Αγίου Αθανασίου εορτάσθηκε κατ’ αυτάς και στο Σουφλί με επίκεντρο τον ομώνυμο Ενοριακό Ναό του Σουφλίου. Ο Σεβασμιώτατος την Κυριακή 20 Ιανουαρίου ε.ε. έσπευσε να ιερουργήσει στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου  και να ευχηθεί στους Σουφλιώτες, μιας και την κυριώνυμη ημερεα της εορτής ευρίσκετο στο Διδυμότειχο, λόγω της πανηγύρεως του εκεί Ιερού Μητροπολιτικού Ναού. Την Θεία Λειτουργία παρηκολούθησε ο Ταξίαρχος Παν. Φαραντάτος Διοικητής της 50ης Μ/Κ/ Ταξιαρχίας και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επώπτευσε των εργασιών διαμορφώσεως του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Σουφλίου και έδωσε κατευθύνσεις και οδηγίες για την ανακαίνιση του πρώην Μαθητικού Οικοτροφείου Σουφλίου και τη διαμόρφωση του σε Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Διακονίας.

Ο Σεβασμιώτατος στη συνέχεια επισκέφθηκε το εν Κορνοφωλέα Μετόχιο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στις ενορίες Κυανής, Βρυσικών και Μεταξάδων όπου, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδη, ευλόγησε την Βασιλόπιτα των αντιστοίχων Γυναικείων Πολιτιστικών Συλλόγων.