Η μνήμη της αγίας Βαρβάρας στη Ν. Ορεστιάδα και την Κομοτηνή

01

Με επίσημη δοξολογία εορτάστηκε η μνήμη της προστάτιδος του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Στρατώνων Κομοτηνής, την Τρίτη 4 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε. Στην δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. κ. Δαμασκηνός ως τοποτηρητής της χηρευούσης Ι. Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει από νωρίς τον Ιερό Ναό. Την δοξολογία παρακολούθησαν εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη,  ο  αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. Παύλος Δαμιανίδης , ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Ζηλούδης , ο διοικητής της ΧΧ ΤΘΜ υποστράτηγος κ. Παναγιώτης Γκαρτζονίκας , ο Ανώτατος Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ «Πίνδος» ταξίαρχος κ. Θεόδωρος Ξανθόπουλος, ο ταξίαρχος κ. Στυλιανός Καβούρ  διοικητής της 29ΜΚ ΤΑΞΥΠ «Πόγραδετς», ο διοικητής του 10ου ΣΗΕ αντισμήναρχος κ. Βασίλειος Καρταλάκης, ο διοικητής Π.Υ. Ροδόπης πύραρχος κ. Χρήστος Καλογουλίδης, διοικητές των μονάδων φρουράς Κομοτηνής, εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης  και εκπρόσωπος της σχολής αστυφυλάκων Κομοτηνής καθώς και πλήθος αξιωματικών και υπαξιωματικών του στρατού ξηράς και αεροπορίας.

Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίας Βαρβάρας Νέας Ορεστιάδος, όπου εκόμισε το ιερό λείψανο της αγίας Βαρβάρας χάριν ευλογίας και αγιασμού των πιστών.