Καλό μήνα…

DSC04324

Η μνήμη των αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και του Οσιομάρτυρος αγίου Ιακώβου του Νέου και των μαθητών αυτού Ιακώβου του Διακόνου και Διονυσίου εορτάσθηκε στο Διδυμότειχο, όπου και ο τόπος του μαρτυρίου των οσιομαρτύρων, την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου ε.ε. Ειδικότερα η μνήμη των Αγίων Αναργύρων εορτάσθηκε στο Παρεκκλήσιο του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου με Εσπερινό αφ’ εσπέρας και Θεία Λειτουργία το πρωί και των Οσιομαρτύρων στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου με Αγρυπνία.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγρυπνίας που τελέσθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό για τη μνήμη των Οσιομαρτύρων, όπου και οι πιστοί προσκύνησαν τα ιερά λείψανα τους, και το πρωί ιερούργησε στο Παρεκκλήσιο του Νοσοκομείου. Στη συνέχεια ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημ. Λαζόπουλος δεξιώθηκε τον Σεβασμιώτατο και το ιερατείο στο εντευκτήριο του Νοσοκομείου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζον Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Ακινδύνων Αμορίου. Παρέστη ο Δήμαρχος Σουφλίου  Ευαγ. Πουλιλιός και πιστοί από το Διδυμότειχο και το Αμόριο.