Φθίνοντος του μηνός Αυγούστου

IMG_2503

Στον απόηχο της μεγάλης θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός το εσπέρας της Τετάρτης 22ας Αυγούστου ε.ε. χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και προέστη της λιτανείας της ιεράς εικόνος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σπηλαίου, του τέως Δήμου Τριγώνου, όπου απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο της ενορίας π. Αντώνιο Αντωνακάκη.

Την Πέμπτη 23η Αυγούστου ε.ε. ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Αλεποχωρίου, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτειχου κ. Παρασκευά Πατσουερίδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Μεθέορτο Εσπερινό στον επίσης πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πύργου και προέστη της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος. Το Σάββατο 25 Αυγούστου ε.ε. ιερούργησε μεθεορτίως στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλακίου και την Κυριακή 26 Αυγούστου ε.ε. προεορτίως στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Πρσδρόμου Χανδρά. Την ίδια ημέρα το απόγευμα χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στο πανηγυρίζουν Παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου Οινόης Νέας Ορεστιάδας.

-=-=-=-=-=-=-=-=-

Φθίνοντος του μηνός Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε·

Την  22α Αυγούστου ε.ε. στην έδρα του στην Πλάτη, το νέο Διοικητή του 21ου Συντάγματος Δημήτριο Γλυνή τον οποίο συνεχάρη επί τη αναλήψει των καθηκόντων του.

Το απόγευμα της 23ης Αυγούστου ε.ε. τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του Λοχία Βάσ. Μουστάκα και του Στρατιώτη Αν. Βερούχη, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος προ δεκαπενταετίας, και στη συνέχεια επισκέφθηκε το παρακείμενο Ελληνικό Φυλάκιο Πυθίου, όπου έτυχε υποδοχής απο τον υπεύθυνο και τους στρατιώτες.

Το πρωί της 24ης Αυγούστου ε.ε. επισκέφθηκε την έδρα της XVI Μεραρχίας στο Διδυμότειχο, όπου παρουσία του Διοικητού της Στρατηγού Χρήστου Χαλκίδη, μίλησε στους αξιωματικούς και το προσωπικό της Μεραρχίας για το έργο του εθναποστόλου ιερομάρτυρος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, στον οποίο είναι αφιερωμένο το Παρεκκλήσιο του Στρατοπέδου.

Το πρωί της 25ης Αυγούστου ε.ε. περιόδευσε στην παρέβρια περιοχή των συνόρων, όπου αναπτύσσονται δυνάμεις της συνοριακής φύλαξης και ενεθάρρυνε τα στελέχη της  που τον τελευταίο καιρό μακρυά απο τις οικογένειες τους υπηρετούν την πατρίδα, στην ακριτική  περιοχή μας, κάτω απο δύσκολες συνθήκες, φυλάσσοντας τα σύνορα από τους λαθρομετανάστες που έρχονται εξ ανατολών.