«Αυγή Μυστικής Ημέρας»

DSC03124

Η Κοίμηση, η Μετάσταση της Θεοτόκου, γίνεται  πρόδρομος για  δική μας υπέρβαση και αφετηρία για μια πορεία σε προσωπική συνάντηση με τον Λυτρωτή! Είναι «αυγή μυστικής ημέρας» που χαροποιεί τους πιστούς μας και τους δίνει ελπίδα για υπέρβαση των δικών τους δυσκολιών. Μέσα σε αυτό το κλίμα χιλιάδες πιστών προσήλθαν στις εκκλησίες της Μητροπόλεώς μας τις μέρες του Δεκαπενταυγούστου, όπου ιδιαίτερα τιμάται η Παναγία μας και προστατεύει τον ακριτικό λαό μας.

Συγκεκριμένα πανηγύρισαν οι ενορίες Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος, Σιτοχωρίου, Σάκκου, Κορνοφωλέας, Κοτρωνιάς, Θεραπειού, Πάλλης, Βρυσικών, Ελαφοχωρίου, Χελιδώνας και Πετράδων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κατά την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορεστιάδος, όπου εψάλησαν τα εγκώμια της εορτής. Κατά την ακολουθία του Εσπερινού, χειροθέτησε σε Πνευματικό τον Οικονόμο π. Αναστάσιο Δεφελούδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Τριγώνου. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος  μετέβη στο Διδυμότειχο, όπου προέστει της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, την οποία λιτανεία ακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, ο Μέραρχος της 16ης Μ/Κ Μεραρχίας Στρατηγός Χρ. Χαλκίδης και πλήθος πιστών. Στον ίδιο ναό του Διδυμοτείχου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, παρουσία του Δημάρχου και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Μεθέορτο Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα ενορία Σάκκου Ορεστιάδος και προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο το συνταξιούχο π. Δήμο Ουζούνη, επί 22 χρόνια εφημέριο της ενορίας. Ακολούθως  ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κουρμπάνι που ετοίμασαν οι ενορίτες, όπως θέλει το έθιμο τους. Την ακολουθία παρηκολούθησαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδος κ. Δημ. Μουζάς και ο νέος Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας κ. Νικ. Μανωλάκος.