Ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων στο Δέρειο

DSC02738

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Καλαϊτζής επισκέφθηκε τη Δευτέρα 6 Αυγούστου ε.ε., εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, την ενορία Μεγάλου Δερείου, που πανηγύριζε. Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος μιλώντας, εξ’ αφορμής της εορτής είπε ότι  «η Μεταμόρφωση του Σωτήρος νοηματοδοτεί την πνευματική μεταμόρφωση του καθενός από μας αλλά και την κοινωνική μεταμόρφωση, η οποία είναι αναγκαία για να ξεπεράσουμε σαν λαός και σαν Πολιτεία τις οποιεσδήποτε κρίσεις μας», και καλωσορίζοντας το Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων αφού τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη του τόνισε ότι «η παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Πολιτείας στα ακριτικά χωριά μας σημαίνει ότι ακόμα το κράτος δεν μας ξέχασε και αυτό μας δίνει ελπίδα να συνεχίσουμε».

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Πρέσβυς κ. Αλεξ. Αλεξανδρής, ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Ευ. Πουλιλιός και πολλοί πιστοί από τα γύρω χωριά. Σημειωτέον ότι οι λιγοστοί χριστιανοί του χωριού, 6 τον αριθμό, χάρηκαν για την παρουσία επισήμων και του κόσμου μιας και ζουν απομονωμένοι μέσα στη συντριπτική πλειονοψηφία των μουσουλμάνων κατοίκων του χωριού και της περιοχής.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συνόδευσε τους επισκέπτες στη Ρούσα, στον Τεκέ του Σεγγήτ Αλή Σουλτάν, στο Μικρό Δέρειο και στην Κυριακή.

Ο Σεβασμιώτατος αφ’ εσπέρας, την παραμονή της εορτής, χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μαρασίων και την κυριώνυμη μέρα, στον Μεθέορτο Εσπερινό στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σοφικού.