Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής στο Διδυμότειχο

αηδ2

Η μελίρρυτη φωνή του Χρόνη Αηδονιδη αγκάλιασε γλυκά τον αέρα του Διδυμοτείχου, σε μια αξιόλογη εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο του,  που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου το βράδυ  του Σαββάτου, 23 Ιουνίου ε.ε.

Ένας Εσπερινός της Παράδοσης,  υπό το βλέμμα της Παναγίας της Ελευθερώτριας, όπου ο καταξιωμένος ερμηνευτής από την Θράκη, κατέθεσε μέσα από την ερμηνεία του, τον πλούτο της προσωπικότητας του, πλαισιωμένος από τρεις Χορωδίες και μια Ορχήστρα: Του Αρχείου Μουσικολαογραφικης Παράδοσης «Χρόνης Αηδονιδης», του Συλλόγου Ιστορικής Μνήμης και παράδοσης «Φωνές της Θράκης» και της Χορωδίας παραδοσιακής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός εξήρε το ταλέντο και την προσφορά της αξιόλογης αυτής μορφής της Οικουμένης, επισημαίνοντας παράλληλα την προσπάθεια της τοπικής Εκκλησίας να  διευρύνει τους ορίζοντες δράσης της σε τομείς όπως η Ιστορία και ο Πολιτισμός της περιοχής, συμβάλλοντας και η ίδια στην ανάδειξη και διάσωση του  θησαυρού που κρύβει ο τόπος, κάτι που θα φέρει όπως ελπίζει ακόμη περισσότερο κόσμο στους κόλπους της.

Ο κ. Χρόνης Αηδονιδης ιδιαίτερα συγκινημένος  από την θερμή αυτή υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, δεσμεύτηκε να συμμετάσχει την ερχόμενη χρονιά στις καθιερωμένες  εκδηλώσεις  με την επωνυμία «Παλαιολόγεια» που διοργανώνει η Μητρόπολη μας.

Ένας πίνακας ζωγραφικής του Δημήτρη Ναλμπαντη που απεικονίζει την Παναγία Ελευθερώτρια ήταν το δώρο του Μητροπολίτη  κ. Δαμασκηνού στον μεγάλο καλλιτέχνη, καθώς και αναμνηστικοί έπαινοι και ανθοδέσμες στους μουσικούς της ορχήστρας  αλλά και στους μαέστρους των χορωδιών, Ευάγγελο Μαμμο,  Αθανάσιο Σαράντο, Χρήστο Κισσούδη και Βασίλη Παπαμιχαήλ, Πρόεδρο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Β. Εβρου.

Στην εκδήλωση παραβρεθήκαν, ο βουλευτής Έβρου κ. Αλεξ. Δερμετζόπουλος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI ΜΚ/ΜΠ, ο περιφ. Σύμβουλος κ. Σπ. Παπαθανάκης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μαρ. Πετρίδου, δημοτικοί σύμβουλοι  και πλήθος κόσμου, που παρέμεινε καθηλωμένο  μέχρι αργά.

Αδιαμφισβήτητα ο Χρόνης Αηδονίδης κατέκτησε τα κάστρα της Οικουμένης όπως  και το δικό μας.