Βασιλεύ ουράνιε Παράκλητε…

cover

Στις δύσκολες καταστάσεις τις οποίες διέρχεται ο λαός μας με ιδιαίτερη ανακούφιση εορτάσθηκε στην ακριτική περιοχή της Μητροπόλεως μας η εορτή του Παρακλήτου για να πάρει ο πιστός λαός μας ελπίδα και παρηγοριά για να συνεχίσει την ανηφορική πορεία του. Οι καρποί του Αγίου Πνεύματος ενισχύουν  το λαό μας τις κρίσιμες αυτές ώρες.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Διλόφου, το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Ευγενικού και το απόγευμα χοροστάτησε στον μεθέορτο Εσπερινό τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Αμμοβούνου.

Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία της συμμετοχής του στις λατρευτικές εκδηλώσεις των πανηγυριζουσών ενοριών Διλόφου, Ευγενικού και Αμμοβούνου ερμήνευσε την προσευχή «Βασιλε οράνιε Παράκλητε» και ευχήθηκε η δρόσος του Αγίου Πνεύματος να ξεδιψάζει τις ψυχές των ανθρώπων, η φωτιά Του να καθαρίζει κάθε από κάθε κηλίδα και ρύπο τις ψυχές και το φως του Αγίου Πνεύματος να φωτίζει την πορεία του καθενός από μας και του Γένους μας.