Η εορτή του Αγίου Γεωργίου

DSCN0029

Χριστιανούς και Μουσουλμάνους στη Θράκη, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο, ενώνει μεταξύ άλλων η κοινή ευσέβεια και ευλάβεια προς τον Άγιο Γεώργιο, που τιμάται ιδιαιτέρως σε κωμοπόλεις και χωρία της ακριτικής μας Ιεράς Μητροπόλεως. Την παραμονή της εορτής ο φιλοξενούμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Καστανεών και ο οικείος Μητροπολίτης Σεβασμιώτατος Δαμασκηνός στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυπρίνου.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας οι δύο Αρχιερείς συλλειτούργησαν στον επίσης πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου, όπου ο επιχώριος Μητροπολίτης χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον μέχρι τώρα Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ανδρέα Αϊντινίδη, τον οποίο στη συνέχεια χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης. Ακολούθησε λιτάνευσι της ιεράς εικόνος στο Σουφλί και Δοξολογία στην έδρα της 50ης Ταξιαρχίας στο Σουφλί επί τη μνήμη του προστάτου του Στρατού Ξηράς Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Ούστογλου, Ο Δήμαρχος Σουφλίου κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Ταξίαρχος της 50ης Ταξιαρχίας κ. Παν. Φαραντάτος, υποψήφιοι βουλευτές και άλλοι επίσημοι.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στον Μεθέορτο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Βύσσης. Πρό του πέρατος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας τον εκ Νέας Βύσσης Διάκονο π. Ιάκωβο Αρναουτίδη και στη συνέχεια προέστη της λιτανεύσεως της Ιεράς εικόνος του Αγίου Γεωργίου στην παραμεθόρια κωμόπολη της Νέας Βύσσης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Αϊντινίδης μεγάλωσε στο Σουφλί, όπου και έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε εν συνεχεία την Ιερά Επιστήμη στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, όπου και πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές. Εργάστηκε σαν ωρομίσθιος Καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση και σε ΙΕΚ. Υπηρετεί ως Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως.  Διάκονος εχειροτονήθη την 29ην Οκτωβρίου 2011. Ομιλεί ρωσικά και γεωργιανά.

Ο Αρχιδιάκονος Ιάκωβος Αρναουτίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Βύσσα. Είναι ο πρώτος αδελφός της νεοσυσταθείσης Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης-Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2010.