Κυριακή της Απόκρεω – Εκδήλωση για τον εθελοντισμό

15

Στην Καβύλη, έδρα της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Ρίμινι, ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο την Κυριακή της Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου ε.ε.,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, παρουσία του Υποδιοικητού της Ταξιαρχίας κ. Νικολάου Λουκά, του Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Ευ. Μποζατζίδη, πλήθους αξιωματικών, υπαξιωματικών, στρατιωτών και λαού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως διοργάνωσε συνάντηση με θέμα: «Ο εθελοντισμός ως έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης κατά τη χριστιανική πίστη», στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου.

Μετά τον Εσπερινό που χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος ακολούθησε η παρουσίαση της δράσης του Μορφωτικού και Επικοινωνιακού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως μας από τον κ. Γεώργιο Τζίρα και η εισήγηση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή τιμητικής διάκρισης από τον Σεβασμιώτατο σε όλα τα πρόσωπα που προσφέρουν εθελοντικά στις κοινωνικές δομές της Τοπικής μας Εκκλησίας αλλά και σε φορείς που δραστηριοποιούνται επίσης εθελοντικά στην περιοχή δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν εκατοντάδες εθελοντές απ όλη τη Μητρόπολη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως, προσπάθεια που στηρίζεται καθαρά στον εθελοντισμό αλλά και το μεράκι των χορωδών για την πλούσια μουσική παράδοση της Θράκης.