Η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στην Μητρόπολη Διδυμοτείχου

30

                Τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών εόρτασε η Τοπική μας Εκκλησία, προβάλλουσα τη διαχρονική συμβολή τους στην Παιδεία του Γένους,  και τιμώσα παράλληλα τους λειτουργούς των Γραμμάτων.

            Το πρωί της 30ης Ιανουαρίου ε.ε. στον Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός, παρουσία μαθητών, δασκάλων και καθηγητών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλεως Διδυμοτείχου. Κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας ανεγνώσθη σχετική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου και στο τέλος μίλησε για το έργο των Τριών Ιεραρχών ο Λέκτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  κ. Ιω. Μπάκας.

            Τους εκπαιδευτικούς δεξιώθηκε στη συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδης και άλλοι επίσημοι.

            Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος μετά τον Εσπερινό που χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος, ακολούθησε παρόμοια εκδήλωση με τον ίδιο ομιλητή, παρουσία του Δημάρχου Ορεστιάδος κ. Δ. Μουζα, του Διοικητού της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Ταξιάρχου κ. Χρ. Καρυώτη και πλήθους εκπαιδευτικών οι οποίοι ασμένως ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας.

            Κατά τη διάρκεια της δεξιώσεως που ακολούθησε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού παιδική χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ν. Ορεστιάδος απέδωσε επίκαιρους ύμνους.