Εγκαίνια «Τράπεζας Αγάπης» στο Διδυμότειχο

317895_281683451870190_199649126740290_819329_1200852825_n

«Τράπεζα Αγάπης» στο Διδυμότειχο εγκαινίασε σήμερα 19 Νοεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στα πλαίσια των 2 ετών από της αναλήψεως των καθηκόντων του στη διαποίμανση της ακριτικής μας Ιεράς Μητρόπολης. Ειδικότερα μετά την Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου, πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο, τους επισήμους και τον πιστό λαό μετέβη στο διπλανό χώρο ο οποίος διαμορφώθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες λειτουργίας «Τράπεζας Αγάπης» (σισσιτίου) και Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού, και τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού.

Ο χώρος ο οποίος στεγάζει τις δραστηριότητες αυτές της ενορίας είναι ιδιόκτητο κτίσμα του 1862 και στο οποίο κατά καιρούς στεγάστηκε το πρώτο ελληνικό σχολείο εκτός του Κάστρου του Διδυμοτείχου, η Φιλαρμονική του Δήμου, το κηροπλαστείο της Μητροπόλεως κ.α. Λόγω της εγκατάλειψης πρό της γενομένης ανακαινίσεως και αναπαλαιώσεως ευρίσκετο σε ερειπιώδη κατάσταση. Φιλοδοξία της Ιεράς Μητροπόλεως είναι η κάλυψη των εκτάκτων αναγκών που αναφύονται στη σίτιση του ολοένα αυξανόμενου αριθμού πτωχών συναθρώπων μας.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδης, εκπρόσωπος του Μεράρχου, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλοι επίσημοι. Στην αντιφώνηση του ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου τόνισε ότι «με τα εγκαίνια αυτού του κτιρίου και καλύπτονται οι ανάγκες σίτισης της πόλεως και η νεολαία μας θα βρει τον κατάλληλο χώρο για να συναντηθεί και το κτίριο σώζεται από την καταστροφή που προκαλεί η φθορά του χρόνου».